Om webbplatsen | Kontakt

Medelsvensson är död!

När jag tittar mig omkring så finns han och hon inte längre eftersom ingen är medel längre. Alla är olika i beteenden och som personer och familjen är en odefinierbar sammanslutning. När försvann medelsvensson kan man funderar över och det måste nog vara i slutet av 1980-talet när Palme mördades. Det var nog då ungefär hela den svenska modellen i beteende och familjebildning försvann all världens väg.

Numera parar man ihop sig man alltmer över landgränserna och inget förhållande är likt det andra, det kommer och går också. Familjestatus är något obestämbart och de som är vinnarna materiellt är de välbetalda och förlorarna i detta avseende är som vanligt de lågavlönade. Det livsvariga jobbet på bruket finns inte längre. Möjligtvis finns resterna efter Svensson i de mindre orterna men i storstäderna har medelsvensson försvunnit, ingen är lik någon annan.

Ingen verkar sakna medelsvensson, så det är bara att gå på i ullstrumporna. Även om det är knapert för en och annan så behöver ingen svälta, det som oroar mig mer är själslivet och tryggheten eftersom Svensson var tryggheten personifierad. Religionen är lösningen för många och det kommer nog att öka. Men det kanske inte är gudarna i religionerna som blir vinnarna utan det är Buddism och Humanism som vinner i längden. Svensson föddes in i svenska kyrkan och lämnade det jordiska i den.

Partiet föddes man också in i, numera byter man parti eftersom deras politik är mycket lika varandra och det är mest färgen som skiljer dem år. Svensson tankade på OK, försäkrade i Folksam, ringde via televerket, handlade på Konsum, sparade i Sparbanken och dog via Fonus.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv