Om webbplatsen | Kontakt

Medfödd förändringsovilja?

De flesta jag möter har väldigt bestämda åsikter om Facebook och Twitter har de minimal kunskap om. Många vill inte använda datorn, de nya mobiltelefonerna tänker man inte ta till sig. Samma människor sa för 15 år sedan att de inte tänkte skaffa mobiltelefon, nu har de i alla fall en sådan men nu är det stopp. Facebook betraktas som farligt och utlämnande. När någon ringer till mig får jag i telefonen upp namn adress alla telefonnummer och postnummer, även en kartbild där vederbörande bor. Det gäller alla som finns i ”telefonkatalogen”.  Vad är Facebook mot detta.

För drygt hundra år sedan gick resonemanget att åka tåg över 30 km/tim kunde försaka döden, inte genom olycka men hastigheten var dödande. När telefonen kom var det samma motstånd och så här har det varit under flera hundra år. De som nu gör motstånd mot ny teknik tänker ungefär på samma sätt som tidigare generationer. Nu gör jag mig väl osams med många men jag vill er bara väl.  Centerns RIT-avdrag är inte fel i sammanhanget.

Som tur är så finns det folk som ständigt vill förnya sig och prova ”moderniteter” och de för världen framåt. Vi får väl släpa med oss de svårövertygade för de kommer så småningom. Alla måste lära sig datorn och följa med i utvecklingen. Den nya tekniken kommer aldrig att ersätta gemenskap, kärlek och det personliga samtalet och beröringen, men tekniken ger oss större möjligheter till dessa viktiga möten.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv