Om webbplatsen | Kontakt

Medlemsavgift!

De flesta av oss är med i ett tiotal föreningar och är aktiva mer eller mindre. Medlemsavgiften är viktig och de föreningar som vill ha över 200 kr måste bjuda på något extra. Får man vara med i aktiviteter en eller ett par gånger i veckan ja då kan en femhundring om året var helt ok. Är man bara stödjande då tycker inte jag att det finns anledning att betala den summan. Politiska partier har oftast den högre medlemsavgiften och då försvinner de passivt stödjande medlemmarna, endast eldsjälarna blir kvar.

Pensionärsorganisationerna börjar också trappa upp sina medlemsavgifter och där ligger nog gränsen vid högst 300 kr om året och då måste det finnas massor av lokala aktiviteter. Att medlemsavgiften idag går till centrala kanslier finns det ingen anledning till när organisationerna vimlar av livserfarna experter. Den i sammanhanget  ganska höga fackavgiften går det inte att jämföra med eftersom det är i grunden en trygghetsförsäkring med löneutvecklingsgaranti.

Utbudet av olika föreningar är nu så stort så vill de politiska partierna ha och behålla sina passiva medlemmar då handlar medlemsavgiften om sådär 150 kr om året.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv