Om webbplatsen | Kontakt

Militären måste in i terroristbekämpningen!

Vi har ett tråkigt minne av Ådalen när militären sköt ihjäl fredliga demonstranter. Den tråkiga händelsen har inget med dagens militär att göra. Svensk militär är egentligen poliser när de på ett föredömligt sätt fullgör sin tjänst i utlandet under mycket svåra omständigheter. Man kan tycka vad man vill om dessa internationella uppdrag men så är det.

Svensk polis och andra behöriga myndigheter är mycket rädda för att ta hjälp av militär av någon anledning och för det mesta av revirskäl. Vi vill ha mjuka myndigheter i det här landet och det stämmer illa med med terrorism som är grymheten själv. Man kan se att terrordåden i Oslo hade behövt militär hjälp, det är något helt annat att ta hand om en terrorist än en svartsjuk pistolman.

Militären har eller skall ha en ”killerinstinkt” och det måste en terroristbekämpare ha.   Jag tycker inte militären skall ha befälsrätt som de hade i Ådalen utan det skall civila behöriga myndigheter ha. Befinner jag mig i närheten av terrorister så vill jag ha hjälp av tungt beväpnade och inte en polisbil med två snälla poliser. Jag hoppas svenska myndigheter tar lärdom av händelserna i Oslo, jag vill inte bli skjuten medan en myndighet kallar in semesterlediga.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv