Om webbplatsen | Kontakt

Min livsvandring del ett!

Inte alla av mina vänner delar mina synpunkter men nu när det är dags att börja summera livet, hälsan, kärleken, inkomster och karriär så märker jag att vi inte levt i samma värld tidvis. Det finns ju ett finlir på topp som upplevs och minnes så olika men ändå ganska lika. Jag kan inte minnas några tider av svält men kanske felaktig kost i all välmening som skapat fetma. Min farfar var droskägare i Stockholm redan på 1920-talet och bosatt på Bohusgatan. Min morfar hade en liten omodern gård utanför Gävle så den generationen hade det gått ganska bra för inte överdådigt men klart godkänt. Mina första dagar upplevde jag i Snättringe och Hornsgatan 88 det var barnvänliga miljöer med fina lekytor på innegårdar och egen tomt. Bostäderna saknade varmvatten och fjärrvärme så ved fick huggas eller köpas hos ”Hemmets Vedgård” Krukmakargatan 36. Toaletterna fanns i trapphusen och indragna efter byggnationen. Maten tillagades på stadsgas som inte var tillförlitligt men effektivt den betalades med en pollet som var dåtiden app. Nöjen var det ont om och som liten lyssnade man på samma radioprogram som föräldrarna. Jag minns Frukostklubben än idag.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv