Om webbplatsen | Kontakt

Min morfar kunde sånt jag inte kan eller behöver

Min morfar kunde i min ålder sko sin häst och byta från sommarskor till vinter med särskilda broddar i sömspiken (söm är spik för att fästa hästskor) som fäste skon mot hoven, han kunde allt om sådd och skörd, gödselns betydelse, byggnad av hus och stall, brunnar och smide samt en del till. Den kompetensen har fått vika i min generation istället är de flesta numera ganska kunniga i datorer och dess kommunikation därutöver har ”gör det själv” gjort oss till både plattsättare och murare och alla de andra byggarbetena. Men jag ser sällan en hästägare som kan sko sin egen häst vilket är märkligt, jag har kvar de märkliga knivarna samt mothåll och hur man gjorde knut på sömen. Datorn har varit en revolution för kunskapen man kan få info om allt via datorn t.o.m hur man lagar en hjärtklaff med mitraclip finns på Youtube. Vi fyrtiotalister har fått enormt mycket kunskap tillgängligt under vår livstid det har varit fantastiskt. En modern bilmotor såg man för några år sedan som ett tekniskt under med dagens teknik är bilmotorn ingen märkvärdighet. Datorn är det största undret i vår tid den har gjort mig till högutvecklad akademiker. Nu är det klimatet vi måste fixa för att överleva vilket inte framgår efter en synnerligen kall vår. Men i morgon vänder det och lite värme strömmar in mot oss i norr.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv