Om webbplatsen | Kontakt

Mjäkigheten har erövrat Sverige!

Förr var det raka puckar och man visste vad som gällde. Betedde man sig som en skitstövel så åkte man dit eller fick en rejäl uppsträckning. Nu flyger alla i  etablissemanget åt samma håll som en samling kråkor i Rönneholmsparken. Vissa ord förbjuds och vissa företeelser i samhället får man inte tala om. Så var det förr när det gällde religiösa frågor där var inget tillåtet men alla visste vad som gällde. Det tramset slipper vi i alla fall.

Nu vågar ingen öppna munnen i en debatt om invandringen utan att bli utnämnd till rasist, vad det senare nu är. Det finns alla nyanser i den här debatten från främlingsobenägen, främlingsrädsla, främlingsfientlig, främlingshatare till fanatisk främlingshatare. Jag tror inte svenska folket är mer främlingsfientlig än de var i de gamla byarna på 1800 talet. Man ogillade helt enkelt ”utsocknes”. Så är det nu också med beaktande av skalan ovan.

Men nu har mjäkigheten trängt in i samhället politikerna vågar inte säga ifrån när någon utsocknes beter sig som en skitstövel. Istället daltas det med allt vad det innebär av missriktad välvilja. Man får inte bygga kåkstäder utan byggnadstillstånd i det här landet, har en buss nått slutmålet då går man ur eller så bär en polis ut dig med åtföljande böter. Det här är några av de frågor de daltande inte kan hantera.  Vi har regler och de gäller för alla.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv