Om webbplatsen | Kontakt

Mobbing den feges vapen!

Mobbing får ibland fäste i den sk. nollningen och det är den rädde och mest omogna människan som tar till den metodiken. Det är trist att det förekommer mobbing på Lundsberg eftersom dessa elever skall bli ledare och föredömen. En mobbare kan och skall aldrig bli ledare utan förpassas in i de anonymas skara.

När nu många av de ledande i Sverige gått igenom dessa internat så funderar man över vilka ”idioter” som styr och ställer över vanligt folk. I alla fall de som sätter ett varmt strykjärn på en ny elev. Jag kommer aldrig mer att ha förtroende och känna respekt för en person som gått på internatskola. Det bör rekryterarna också fundera över. Är det bara fega översittartyper med härskarmetoder som fostras på dessa skolor?

När det kommer nya elever eller en ny person på en arbetsplats så försöker väl en normalbegåvad person hjälpa den och inte stjälpa. Jag kan inty i något fall se det som en framgång att stjälpa en ny. Det förekommer mobbing i de flesta skolor men inte så utstuderat att yngre passar upp på äldre. Den tiden är längesedan förbi.

Under min tid i Tullverket så fanns det en generation som börjat i skeppsgossekåren i marinen och där var det verkligen mobbing och penalism. En ny kunde där få sitta kudde när en äldre ny flottist kom in på skolan och det fanns betydligt värre och smärtsamma saker i deras åtgärdskalender mot nya befälselever. I Tullverket förekom aldrig mobbing.

För internatskolorna är det bara en åtgärd som gäller och det är att stoppa all nollning. Hur kommer vi vanliga att se på en Lundsbergare i all framtid, jo med misstro i alla fall jag!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv