Om webbplatsen | Kontakt

Moralisterna!

Nu skall man ha alkoholutandningsprov för alla anställda i landstinget i Gävleborg. Rökarna får bara röka på matrasten och snusarna  är lika hårt hållna hos många arbetsgivare. När det gäller sex så är det full fart på betalkanalerna efter kl 24 men moralisterna lever i en annan värld. Det är skönt att vara pensionär, man kan ta sig ett järn mitt på dagen, gå på porrklubb om det passar, snusa och röka som man vill.

Vad gör facket, hur kan man tillåta dessa moralister att härja fritt i arbetslivet. Det är bara i jobb som kräver säkerhet som alkohol- och drogtester behövs och det är ett stort ingrepp i den personliga integriteten att ha tester till höger och vänster. Piloter, bilförare och andra yrken som kräver hög precision kan då och då behöva testas men vad gör cheferna de har väl ögon också.

Som pensionär kan man ge fan i moralisterna, så länge man inte är omyndigförklarad så kan man just ”ge fan”, och det tänker jag göra. Dagen hyckleri om alkohol, tobak och sex är inte värdigt en demokrati. Tacka vet jag det ljuva sextiotalet när dessa nymoralister fortfarande var i sina egna blöjor och ovetande om den revolution vi 40-talister  då var med om.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv