Om webbplatsen | Kontakt

Några av mina inlägg på Facebook rubrik ”Pensionsupproret”.

Idag meddelas att arbetslösheten sjunker innebärande att sysselsättningsgraden ökar. Samtidigt har några statistiker i regeringskansliet prognostiserat att pensionerna skall minska med 2,7 % för att antalet sysselsatta 2014 som betalar in pensioner minskar. Man blir inte imponerad över kompetensen i matematik och statistik i regeringskansliet och hos ansvariga politiker.

Nu har du och jag sänkt pension. Den har då inte nivåhöjts sedan 2009 det går däremot bra att höja trängselavgifterna i Stockholm och Göteborg. Fanns viljan att låta pensionerna följa löneutvecklingen så hade det varit lika enkelt som att höja trängselavgifterna. Politikerna flyger som en vindflöjel och nu vill de höja skatterna och inte är det för att stötta de som byggt landet.

Pensionerna sjunker 2014 med 2,7% samtidigt går börsbolagen bättre än tåget. Sveriges största tjänstefack Unionen har i en "Sammanställning av finansanalytikernas har prognoser som tyder på att trenden med börsbolagens fallande lönsamhet bryts under 2014. I stället väntas lönsamheten klättra cirka en procentenhet och därmed vara tillbaka på 2012 års nivå. Detta samtidigt som ökningstakten från föregående år gällande försäljningen förväntas bestå".
Allt pekar uppåt 2014 utom pensionerna. Märkligt land Sverige som sänker pensionerna.

BNP beräknas nästa år öka med 2,5% samtidigt minskar den allmänna pensionen med 2,7 % för de som jobbat under sin livstid övriga pensioner minskas med några tiondelar. Lönerna ökar med sådär 3% och priserna lär väl öka med några procent. U-landsbiståndet ökar genom att följa 1% målet av BNP ja man behöver inte vara överbegåvad för att inse att en 100 lapp i skattesänkning för pensionären gör inte den till Svenska samhällets gullegris.

Krokodilgapet mellan pension och lön har ökat ytterligare. Lönerna ökat med 54 % sedan 2001 och pensionerna med 19,6 %. Det är därmed bevisat att pensionärsorganisationernas kafferep med regeringen fullständigt misslyckats. Du som jobbar kan vara glad du har skickliga fackliga organisationer. Pensionärerna har inga tuffa företrädare och ingen förhandlingsrätt då blir det så här uselt resultat.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv