Om webbplatsen | Kontakt

När fan blir gammal blir han religiös!

För min del handlar det inte om religiös i dess rätta bemärkelse utan om kultur. Efter att ha sett det mesta så är nog kulturen det mest bestående och näst efter hälsan det viktigaste för mänskligheten, åtminstone för mig, Så har det inte alltid varit för mig men i kulturen ligger mänsklighetens klo. Vi tror vi gör massor av viktiga saker under livet men många av oss glömmer kulturen för vardagen.

Givetvis ställer vi inte upp på alla kulturyttringar men min övertygelse är att det satsas för lite på kultur i det här landet. Idag var jag uppe på den osande slagghögen i Kvarntorp utanför Kumla och där fanns flera stor installationer av skulptur som var värt resan upp till toppen. Kanske var det omgivande kulturlandskapet den vackraste betraktelsen men skulpturerna pigga upp.

Allmogekultur, folkmusik och folkdans är några av mina kulturfavoriter. Smide är också fantastiskt eftersom det formar ett hårt material till vackra ting. Våra arbetsplatser borde bli mer medvetna om att satsa på kultur inte bara på hårda ting och kvartalsrapporten.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv