Om webbplatsen | Kontakt

När statliga myndigheter flyttar ut numera så blir det inga trygghetsåtgärder för de som inte kan följa med!

Statligt anställda hade sedan mycket länge ordinarie anställningar och var i princip ouppsägbara. Endast om de begick brott eller blev sinnessjuka kunde de avskedas. Nu är det bara domare och höga jurister som har kvar den anställningsformen. Den här anställningstypen skulle innebära politisk neutralitet hos de anställda. 

Den typen av anställningsform ersattes med ett bra och anpassad Trygghetsavtal som var mer i tiden. Det innebar att vid utflyttning så sattes betydande åtgärder in för att den som ville vara kvar på orten skulle få ett nytt jobb. Nu har Arbetsdomstolen beslutat att inte ens A-kassa utgår om man inte vill flytta till en annan ort.

I mina ögon innebär detta att den offentligt anställde som har en förtroendeställning i samhället inte har ett skydd som gör att denne kommer att agera i medborgarnas intresse utan givetvis kommer att arbeta för sin egen sak. Hela systemet som har urholkats successivt innebär att risken för jasägare till politiska styret och i vissa fall ökad korruption i offentliga tjänster. 

Jag hoppas att de fackliga organisationerna på den offentliga sidan tar en rejäl strid mot dessa försämringar. Det är sannolikt värt en rejäl konflikt på den offentliga sidan. Se DN artikel länk nedan.
https://www.dn.se/arkiv/ekonomi/myndigheters-personal-skyldig-att-flytta-med/

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv