Om webbplatsen | Kontakt

Nationaldag som väcker känslor!

En del människor tycker det är fel att fira nationaldag och andra tycker det är det bästa som finns. Man måste väl hålla på någon lokal samhörighet och då kan väl det egna medborgarskapet och nationsgränsen vara en utgångspunkt. Sannolikt finns väl något annat kitt också och varför skulle vi avstå från en trevlig gemenskap.

Tyvärr blir vi svenskar lite larviga en sån här dag och ska visa oss så jäkla solidariska med hela världen så det urartar. Låt oss hålla på vår gamla fina kultur för den är en del av världen och håller inte vi på den så är det ingen annan som gör det. Vi behöver inte oroa oss för andras kultur det måste de göra som känner för det.

Det måste bara av legitimitetsskäl visas upp en mörk människa en sådan här dag fastän vi har mängder med mörka människor som är födda här. Jag hoppas verklige att inte att hudfärg har någon betydelse för vår syn på vad en svensk är. Det är helt och hållet en fråga om man känner samhörighet som skapar nationskänslan. Medborgarskapet är som äktenskapet en byråkratisk tillkännagivande, det bekräftar något vid en viss tidpunkt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv