Om webbplatsen | Kontakt

Nationaldagen på fel dag!

Midsommarafton är min Nationaldag den dag som infaller i morgon är konstruerad och inte i tiden. Behåll den gärna som svenska flaggans dag. Norrmännen har sitt 17 maj som en dag när de blev befriade från utländsk invasion i Sverige har vi inga sådana dramatiska händelser om vi inte går mycket lång tillbaka i tiden kanske till folkungaätterna. Midsommar har firats innan kristendomen och kan även anses som sekulärt neutral. Här finns traditionen och svenskheten inte i en flagga det är bara en symbol över något större att likställa med midsommarstången. 

Midsommarafton kan ge oss en Nationaldag som associerar till den ljusa och sköna svenska sommaren. Den ger även tankar om miljö och närhet till naturen. Vi har attiraljer som Midsommarstången med högt symbolvärde som nu används även som symbol för 6 juni i växtdekorationer. Vill man associera till kungar och annat kan man kanske tänka på Gustav Wasas intåg i Stockholm.

Mitt budskap är att skrota 6 juni och återinför Sveriges riktiga Nationaldag på Midsommarafton, då firar i alla fall jag Nationaldagen om någon är intresserad av detta.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv