Om webbplatsen | Kontakt

Norwegian strejken ingen konflikt för brödfödan!

Den pågående konflikten mellan piloter och Norwegian är de högavlönades match. Det handlar i grunden om piloter som tjänar runt 100 000 SEK och mer i månaden och deras anställningsvillkor. Normalt är ju att anställningsvillkoren för den typen av löntagare är lösligare än för den med 15 000 kr i inkomst. Nu vill den högavlönade gruppen tydligen ha kvar ”hängslen och livrem” i sin anställning.

Man har ju svårt att tycka synd om piloterna deras löner är mer än väl tillgodosedda. Den enda faktor som jag kan tänka mig som adekvat argument är säkerheten och deras lojalitet om de inte är fast knutna till sitt företag. Nu verkar det som de skall flyga som någon slags entreprenörer utan närmare knytning till Norwegian. I grunden så är och skall anställningstryggheten vara lösligare när man kommer upp i de här lönelägena.

Intressant iakttagelse är att det inte längre är de svaga och lågavlönade som strejkar utan de högst betalda. För min del så låter jag den här konflikten passera det ointressanta tomrummets händelser.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv