Om webbplatsen | Kontakt

Nu flyttar Tullverket?

Efter sådär sjuhundra år på Skeppsbron i Stockholm och några år på Kungsholmen så är det nu ryktesvis planer på att placera sig i förorterna. För min del så tycker jag att flytten från Skeppsbron var ett kulturbrott. Först skänkte Finansdepartementet Tullhuset till Vasakronan som sen höjde hyrorna så det var svårt att vara kvar sas det från dåvarande Generaltulldirektören. Jag kollade det med Vasakronan och de sa att deras bud var förhandlingsbart.

Nu bär det iväg till någon förort som kan nås på 15 minuter och då handlar det väl om Vällingby eller Flemmingsberg. För min del så skulle en framtida lokaliserin till en ort utanför Stockholm vara mycket säkrare långsiktigt. Varför inte ”Kungariket” Kungsör. Pendlingsavstånd trevliga omgivningar och nära till tätorter med stor serviceförmåga.

En utlokalisering innebär givetvis stora problem för personalen men kompetensen är så hög att de flesta som inte vill flytta med får nya jobb i statsförvaltningen. För många är det rena lyftet att slippa Stockholm. Det bästa vore givetvis att återvända med en liten ledningsstab till Skeppsbron 38 och samlokalisera övrigt med den operativa verksamheten. Som pensionär kan man ju betraka det hela från parkbänken som expertkommentator!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv