Om webbplatsen | Kontakt

Nu har det styrkts att ubåt varit inne i skärgården!

Ja nu är det med största sannolikhet en ubåt som varit inne på svenskt territorium. Tyvärr är de metoder som används föråldrade och fantasilösa. Det behövs ny teknik och ny taktik för att ringa in och tvinga upp en ubåt. Sannolikt behövs även ny kompetens. Det spelar ingen roll hur många fartyg och helikoptrar vi har utan vi behöver ett helt nytt sätt att jobba.

Under hela min livstid har svenska försvaret jagat ubåt och misslyckats kapitalt med den uppgiften. Det är hög tid att prova något nytt både när det gäller övervakning och metoder för att bedöva eller sänka en inkräktare. Det blir ju löjligt när försvarsministern inte säger i klartext att vi ska använda det våld vi behöver för att få upp främmande ubåtar.

Vi har ingen i tiden fungerande verksamhet för ubåtsjakt utan vi måste tänka nytt och stort. Det finns teknik som kan utvecklas ytterligare och så även med taktiken. En enkel iakttagelse är att ubåtarna kommer när turisterna åkt hem bara det gör att tiden för kränkningar kan ringas in någorlunda. Så här kan man ringa in ”modus operandi” och bli lite mer träffsäkra både i tid och rum. Det finns också avancerad teknik som inte jag känner till som kan användas utvecklas.

Det är ju skandal om dagens teknik inte klarar av att avslöja en kränkning 2014.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv