Om webbplatsen | Kontakt

Nu skräms militären inför höstens budgetarbete!

Vi har spioner i södra Sverige och hotet mot Gotland från  Ryssland är överhängande påstår militären. Jag kan hålla med om att vår försvarförmåga är svag och borde bli betydligt bättre. Men först måste vi bli tuffare den militär vi hade i mitten på 1950 talet saknade ”killerinstinkt”. Det var ett ”ärtsoppeförsvar” med ett gäng bassar som irrade omkring i spenaten utan att veta vad de gjorde. Vid en invasion hade de varit döda inom några minuter.

Vi behöver ett försvar som kan döda kallblodigt och effektivt eliminera en fiende. Vi behöver kunna använda militärer och deras utrustning i räddningstjänsten och allt flygande i myndigheter och räddningstjänst borde skötas av militära enheter under ledning av behörig civil myndighet. Det finns ytterligare samordningsvinster med det civila som borde utnyttjas inom tunga fordon. Även pensionärer kan hjälpa till man behöver bara ett kraftfullt vapen för en sista strid om olyckan är framme.

Vårt nuvarande mer akuta hot är terrorister och tokiga ungar som rånar och tänder på bilar. Det är i dagsläget de största hoten och borde i första hand tas om hand. Sen får vi ta tag i militären och det är något helt nytt som behövs inte det gamla ”ärtsoppeförsvaret” som åt sig feta på regementen i 200 år.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv