Om webbplatsen | Kontakt

Nya Sverige!

Varje generation får uppleva kraftiga förändringar av samhället och min generation är inget undantag. Visst är det mesta sig likt i grunden men det är större. Riksvägarna är minst två gånger så breda och de flesta kurvorna och korsningar är borta. Bilarna på lokalgatan sod förr på tomterna nu är gatan belamrad med bilar. Moped är något annat numera och cykeln har kommit tillbaka som på 1950-talet.

Kyl och frys är standard, isstackarna och isskåpen är borta och folk har bättre kläder om ej så eleganta. Blåbyxor som var lågstatus är nu på varje VD. Förr var det en upplevelse att träffa en person från Asien eller Afrika, idag är det vardag. På min tid var vi sex miljoner nu är vi tio miljoner. Radio fanns det då men nu är TV passé och Internet klarar nyheter underhållning och mänsklig kommunikation.

Den svarta backelit telefonen dåtidens stora sak i bostaden är ersatt av en smart mobil som även är portmonnä. Förr grävdes konservburkarna ner i skogen, idag återvinns de och matrester blir drivmedel till bussar. Förr kom ett svart dieselmoln ut ur avgasröret på bussen nu kan det lukta mat. Våra möbler gick från generation till generation nu köper vi smarta sådana från IKEA.

Förr fick vi fisken inslagen i en tidning nu är den smart förpackad och fryst.  Allt har nästan ogenomträngbara förpackningar på gott och ont. Sjukvården suverän och nu överlever man både cancer och hjärtfel så långt möjligt. Mycket mer kan skrivas om förnyelsen under 70 år men nog har det blivit bättre!  

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv