Om webbplatsen | Kontakt

Omvärldsspaning!

Under min yrkesverksamma tid kom vi igång med systematiserad omvärldsspaning. Det var några framsynta chefer som drev igenom detta och det var till stor gagn för alla i organisationen. Den chef som kom till jobbet visste att alla tidningar var genomscannade och några överraskande samtal kom aldrig.

Nya arbetsmetoder och framtidsscenarios fanns tidigt på plats, organisation och arbetsmetoder kunde anpassas. Tyvärr kan jag konstatera att många organisationer, offentlig sektor och näringsliv saknar kvalificerad omvärldsspaning och blir på efterkälken. Det är viktigt för både den enskilde och organisationer att se vart vi är på väg.

Tyvärr är det många som inte hänger med och inte ens accepterar redan mogna trender och livsstilar. Deras motstånd mot det nya kommer att ge dem framtida handikapp. Den nya tekniken är den del där vissa personers omvärldsspaning inte existerar. Det är många som kritiserar folk som tittar i mobilen på tunnelbanan. Deras kritik visar bara på den dummes kommentarer.

Den nya smartphonen är ju både bok, tidning, stereo, kommunikationscentral worldvide. Det är den intellektuelle resenären som tittar i smartphonen de övriga sitter med tom blick och hjärna och stirrar ut genom fönstren. De har helt missat det här med omvärldsspaning.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv