Om webbplatsen | Kontakt

Oroande presidentval i USA!

Jag har inte följt presidentvalen i USA alltför närma men i år känns det riktigt tungt. Den ena kandidaten är en populistisk självdestruerande estradör och den andre surfar mer eller mindre på sin mans karriär och kan väl anses någorlunda ok men något ess är hon inte. Båda är över de 70 åren och kommer de att orka med världens tuffaste jobb.

Världens ledstjärna i demokrati sviktar och det känns tufft när världen i övrigt är full av diktatorer och religiösa dårar som leder ganska betydande länder på vårt klot. USA är vår del av världen och vår starkaste allierad för en demokrati där man får säga  ”att svart är svart och vitt är vitt” i alla frågor utan att bli kastad i fängelse.

Vi har i alla demokratier en stor del människor som känner sig övergivna av elitpolitiker utan förankring i folkleden. Många beslut kommer uppifrån och ner  då kommer populismen smygande. Under hela tjugohundratalet har elitpolitiker och intellektuell tjänstemän kört över ”folk med skit under naglarna”. Backa tillbaka till den gruppen då slipper vi kanske alla extremer som nu visar sig även i USA.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv