Om webbplatsen | Kontakt

Oskickligt av EU i Ukrainakrisen!

Ukraina är helt tydligt inom Rysslands intresseområde och EU borde ha agerat smartare när krisen började. Nuvarande situation är ett misslyckande som hade kunnat undvikas om EU tänkt efter. Ett närmande av Ukraina till EU är ett mycket långsiktigt projekt och en barnunge kunde inse att Ryssland inte ger upp en marinbas av kolossalformat på Krim. Gör en lågsniffning med Google Earth så ser du själv alla fartyg och flytdockor. En halvö som dessutom har tillhört Ryssland i hundratals år.

Nu tillgriper EU sanktioner mot Ryssland vilket är lika meningslöst som att ”skrika buu” och försöka skrämmas. Sanktioner har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera och att det skulle fungera på Ryssland är ju skrattretande. Jag känner mig inte lugnare som bosatt inom EU:s maktsfär utan snarare tvärtom och det är tur att vi inte var med i EU under kalla kriget.

Det här är en mycket komplicerad fråga som sakta börjar belysas mera nyanserat än vid början av krisen.  Men det är långt kvar till att frågan belyses på bredd och djup. Det är bara att hoppas på att den här krisen kan lösas utan våld och att vi i Europa är mer civiliserade än de i Mellanöstern.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv