Om webbplatsen | Kontakt

Pamp en benämning som omredigerats!

Förr var pampen grosshandlaren eller brukspatronen nu är det huvudsakligen fackliga företrädare på alla nivåer som får det hedersomnämnandet. Visst ger det makt att företräda andra människor men det är också ett ansvar. I debatten tar man gärna till ordet pamp för att skita ner fackliga företrädare men man skulle aldrig ta ordet i sin mun om en VD i stora organisationer som slarvat bort företaget eller sålt det till utlänningar. Där har vi väl den riktiga förrädaren som ”tagit brödfödan ur munnen på vanligt folk”. Vi har en mängd sådana ”pampar” som sålt ut svenska företag. De behandlas istället som hjältar av media. Jag kan namnge ett 50 pampar som dumpat stora svenska företag.

Visst är det för jäkligt att en förtroendevald skor sig på medlemmarnas bekostnad vilket givetvis inte är acceptabelt. Det förtjänar dock att säga att det är nålpengar i förhållande till de nästan miljardstora strejkfonder de oftast framgångsrikt förvaltar. Jag tror att de goda middagarna är till större skada än nytta eftersom kranskärlen i hjärtat oftast täpps igen och döden inträffar ovanligt tidigt i livet.

Jag tycker det är minst lika jävligt att ledningarna i de bolag jag är aktieägare i har vidlyftiga utsvävningar och roar sig på mitt kapital. Vad har de för rätt i bolagsstyrelser och ledningsgrupper att bete sig på liknade sätt som nu redovisats från Kommunal. Min erfarenhet från facket är att representation sker på en mycket måttlig nivå. Jag förutsätter att aktiebolagen beter sig på samma sätt. Två glas vin eller en snaps till sillen är väl alla värda vid en representation annars ska de gå till Mac Donalds eller avveckla.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv