Om webbplatsen | Kontakt

Pasach och LM Ericsson!

Vårt svenska ord Påsk kommer tydligen ursprungligen från hebreiskan via arameiska ordet Paska. Det lär också betyda gå förbi eller skona. Vi vet alla att påsken är gul till färgen och man skall äta ägg och ha trevligt. Vi som inte springer i kyrkan kan ju ta till oss ordet skona och vara lite extra ödmjuka. Att återuppstå verkar vara lite för mycket för mig, men det goda budskapet passar väl in.

Kyrkogården blir alltid besökt under påskhelgen och hitintills har ingen gravsatt kommit levande därifrån. En grav som förvånar mig det är uppfinnaren och store industrimannen LM Ericsson som ligger begravd vid Botkyrka kyrka. Det är en stor grav utan sten eller monument enbart en granitkant omger graven. Det finns få som känner till graven.

På E4 strax intill susar trafiken och många har tjänat pengar på Ericssons uppfinningar men inte ens dagens Vd;ar vet var Ericsson är begravd. Nog borde väl den store LM Ericsson ha ett rejält monument på sin grav i mina ögon är han större än von Platen och Göra Kanal. Han var en man som inte ville yvas allt för mycket så det måste ju respekteras.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv