Om webbplatsen | Kontakt

Påsken en kul högtid!

Idag är det inte så många som funderar över varför Påsken finns där. Ja om jag inte är felunderrättad så är det någon guds utsände som mördades den här helgen. Jag är med på det kristna ja de flesta religioners humanistiska budskap som oftast är goda livsfilosofier och rättesnören i Godhet, Ordning och Reda. Så långt är det bra men när Gudar kommer in i bilden då stiger jag av. Vi behöver det goda religiösa budskapet men att tro på gudar är i mina ögon obegåvat. Tittat man ut över Universum så blir man helt övertygad om att det inte finns någon skäggig man som är någon slags överståthållare över mänskligheten. Vi ser små stjärnor som tindrar och svarta hål som sväljer allt. Nej de skäggiga syns inte till och hur detta universum och liv är beskaffat har ingen löst ännu och kommer sannolikt aldrig att lösas från människans horisont. Religionernas humanistiska budskap är fint och begåvat men låt åtminstone mig slippa Gudarna för ni tror väl inte på Oden och Tor fastän de finns i våra veckodagar.

Glad Påsk tillönskar jag alla vänner och ovänner.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv