Om webbplatsen | Kontakt

Pensionärerna och deras/våra organisationer!

Det lär finnas omkring två miljoner pensionärer i Sverige och sådär en tredjedel är organiserade i någon av de större pensionärsföreningarna. De övriga är i ganska stor omfattning med i någon kamrat eller veteranförening med anknytning till den gamla arbetsplatsen. Där är verksamheten helt inriktad på den social kulturella samvaron.

Det vore ju mumma om alla pensionärer kunde samla sig i en gemensam organisation. Då skulle vi få ett reellt inflytande gentemot det politiska systemet nu är de stora pensionärsorganisationerna istället en del av det politiska systemet. Detta beror på PRO och SPF som har starka band till S respektive Borgerligheten. Att helt komma bort från viss partipolitisk lojalitet är nog svårt men det kunde vara bättre.

Pensionärerna har bara en gemensam nämnare och det är att de befinner sig inom de sista tjugo åren i livet. Ekonomiskt och hälsomässigt är det lika stora variationer som i den yngre befolkningen om än på en något lägre nivå. Det finns i alla fall all anledning att hålla samman pensionärskollektivet och det ställer stora krav på förbundsledningarna i de största organisationerna. Jag tycker de ska snegla på TCO:s och dess organisationer de har gjort stora framsteg och vänt en negativ medlemsutveckling.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv