Om webbplatsen | Kontakt

Pensionspyramiden en felaktigt ritad konstruktion!

I tidningar och information beskrivs din pension som en pyramid med den stora basen  som är den statliga delen Inkomstpensionen, sen kommer en liten del benämnd Premiepension, därefter kommer en lite större del som är Tjänstepension och på toppen Privat inbetald pension.

Det är bara det att vill du ha en bra pension så blir inkomstpensionen bara mindre och mindre värd och det spelar inte så stor roll om du jobbat eller inte, ett bostadsbidrag jämställer den delen av pensionen så det blir ungefär lika mycket i slutändan. Vill du kunna leva drägligt på pensionen så är det Tjänstepensionen och Privat pension som ger något. Givetvis egna besparingar också.

Jag tycker det är bedrägligt att i grafiska beskrivningar göra en så kraftig bas i pyramiden med Inkomstpensionen som egentligen bara räcker till en vanlig hyra och mycket billig mat en månad. Det är att lura folk, vill man ha en bra pension se till att det finns mycket pengar i Tjänstepensionsdelen och den privata delen. Den gamla folkpensionen eller som det heter Inkomstpension kan du bara leva på om du bor hyresfritt och gratis älgkött o fisk.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv