Om webbplatsen | Kontakt

Personlig assistans!

För några år sedan skrev jag om personlig assistans för behövande. Strax därefter fick jag ett telefonsamtal från en ung person som hade fått en anställning som personlig assistent. Personen berättade att hon trodde att den hon servade inte var handikappad utan kunde gå. Hon vågade dock inte anmäla detta till sin arbetsgivare som hon verkade vara rädd för och visste inte vart hon skulle vända sig. Av hennes berättelse så framgår klart att hon leddes av gangsters.

Jag rådde henne att anmäla detta anonymt genom ett brev till de sociala myndigheterna. Hur det gick vet jag inte men samtalet visar på att det finns en gangsterverksamhet och stora bedrägerier inom sektor personlig assistent. Det är tydligen 28 miljarder som används för detta ändamål som kunde användas bättre för behövande än att göda gangsters. Det finns fler sådana här områden som behöver kontroll både ur en ekonomisk synpunkt men även för att upprätthålla en bra standard i hemtjänst, sjukvård, etisk behandling av döda på bårhus mm.

Det finns all anledning att fundera över hur en kostnadseffektiv kontrollfunktion kan byggas upp. Mitt förslag är att pensionärer anställs som kontrollanter de jobbar gärna på timme och har goda förutsättningar att klara kontroller genom sin livserfarenhet. Pensionärer finns geografiskt i alla områden och i närhet till de tilltänkta kontrollobjekten och de skulle säkert välkomna någon extra krona för att dryga ut den låga allmänna pensionen. De borde också belönas lite extra om de kom på någon avart.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv