Om webbplatsen | Kontakt

Piratkopian och statens dubbelmoral!

När man skall ta ut sin ordination på apoteket så förväntar man sig att få det läkemedel som läkaren skrivit ut. Så är det inte utan man får istället en ”piratkopia” som sägs ha samma egenskaper som originalet. Tydligen har det så kallade patentet gått ut och då kan vem som helst tillverka något liknande. Vad säger att det är exakt lika och något skäl till den lägre kostnaden borde det ju finnas. Det borde vara bättre att ägna kraft åt en produkt istället för ett varumärke.

Jag vill ha den medicin min läkare skriver ut och inte något annat skit som någon på läkemedelsverket eller apoteket fått för sig är samma produkt. Är de verksamma och  icke verksamma ingredienserna lika, tillverkningen miljöcertifierad eller häller man ut restprodukterna i någon flod i ett U-land? Något är fel någonstans, patenttillverkaren har ju fått igen sina investeringskostnader och har produktionen igång till ett lågt pris. Ändå kan ”piraterna” krypa under det priset och då luktar det.


Flera myndigheter i Sverige ägnar en hel del kraft åt att identifiera och stoppa piratkopior och vi har en lagstiftning för att komma åt piratkopiering. Samtidigt ägnar sig apoteken åt att sprida ”piratkopior” med statens stora gillande. För min del skäms jag inte längre när jag köper en piratkopia, kan svenska staten fuska så kan jag!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv