Om webbplatsen | Kontakt

Polisammunition!

När polisen använder sitt vapen och skjuter verkanseld så synes den alltid vara dödande. Är syftet att döda då är det rätt ammunition men är syftet att sätta en person ur stridbart skick då ett nästan två centimeter stort hål i kroppen nästan alltid dödande. Är man cynisk så är det bra att bli av med våldmän och avskriva dem från brottsregistret. Tyvärr handlar det flera gånger om olyckliga personer som spårat ur och slutar sina liv med ett oreparerbart hål i kroppen.

Det finns fler alternativ än vapen för att ta hand om knivdårar. I USA har man en hundfångarstång som knäpper en ögla om halsen på den våldsamme. Kanske får vederbörande inte luft på några minuter men det går att reparera. Nu kan man ju inte ha den utrustningen med sig jämt men vid hantering av psykiskt sjuka kan det vara ett alternativ. Utgångspunkten måste givetvis vara den svåra situation som enskilda poliser har att hantera.

Polisen får nog se över sina vapen och ammunition dagens lösning med en kula som inte är tillåten i krig kan vi inte acceptera i ett civiliserat samhälle. Det måste finnas bättre grejor än 1500-talsinnovationen kulor och krut 2013.

Dumdum kula är rätta benämningen och i den senaste dödskjutningen kunde tre högafflar, stora gummikulor, fångstnät, el-, limpistol eller de gamla sablarna ha varit bättre. Det hade sett värre ut men gärningsmannens liv hade skonats om det nu är samhällets vilja.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv