Om webbplatsen | Kontakt

Polisen på gång i IT- och informationssamhället!

Numera är det smidigt att polisanmäla ett brott på polisens hemsida. Visserligen är brottsrubriceringarna lite för få men det mesta går att tvinga in i någon rubrik. Det bästa är att de snabbt ringer upp och konsoliderar uppgifterna. I mitt fall inom ett dygn vilket jag tycker är riktigt bra för ett mindre brott.

Jag tror att det polisiära arbetet i ännu större omfattning måste bli IT baserat med stora underrättelseregister. Vi har en fjantig debatt i det här landet när det gäller polisregister. Å ena sidan är det väldigt lätt om än dyrt för myndigheterna att ta ett DNA prov och registrera det. Andra typer av polisregister är omgärdade av dum regler.

Vore  jag beslutsfattare inom polisen skulle jag i dagens läge lägga mer kraft och pengar på DNA register och IT spaning. Ordningen på gator och torg kan i huvudsak skötas av privata vaktbolag. Det är bra att polisen är på gång i IT världen och tänk nytt anställ akademiker de behöver inte ha trampat asfalt eller åkt radiobil.

Det märkliga i Sverige är dock att det är väldigt lätt att få ta DNA prov som egentligen är det mest integritetskränkande man kan tänka sig. Här lagrar man en människas hela uppbyggnad emedan det är förenat med olika detalj restriktioner att bevara en händelse eller iakttagelse.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv