Om webbplatsen | Kontakt

Politikerna inkräktar alltmer på arbetsrättsliga avtalsfrågor!

Den allmänna debatten från politikerna är alltmer inblandade i lönebildnings- och arbetstidsfrågor. Lärarnas löner har blivit en riksdagsfrågan fastän de inte äger frågan och förr tog en riksdagsman och regeringen helt avstånd från inblandning i lönefrågor.

Nu är det också arbetstidsförläggning som har blivit en het riksdagsfråga när de yrvaket kunnat konstatera att det finns delade arbetspass. De verkar också helt ha tappat kontakten med verkligheten när de tydligen vill att folk ska vara på jobbet när det inte finns något att göra. Kanske är det så på Riksdagen men det går inte i arbetslivet. Visst skall man som arbetsgivare göra sitt yttersta för att slippa delade pass men ibland går det inte.

Är det kanske så att våra riksdagsmän blivit influerade av andra EU länder där parlamenten har makten över lägstlöner och arbetstidsförläggning. En ordning som förskräcker när man tittar närmare hur tokigt det blir. Vår svenska modell med en ramlagstiftning kring arbetstid och arbetsmiljö är den suveränt överlägsna metoden. Vi har starka parter på arbetsmarknaden som kan ta hand om lönebildning, arbetstid och arbetsmiljö. De gör ett garanterat bättre jobb än att frågorna blir föremål för politiskt debacle.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv