Om webbplatsen | Kontakt

Primitivt att sparka!

Med förvåning har jag sett ytterligare en sport komma till där sparkar är tillåtna. Det är en blandning av boxning, kickboxning, Muay Thai, brottning och jiu-jiutsu. Den senare kan jag dock ha viss sympati med. Tydligen heter sporten MMA och har spritt sig som en löpeld över världen. Efter varje rond måste en läkare inspektera deltagarna för att bedöma hjärnskador och annat. Nu lär det vara något slags mästerskap i Stockholm.

I mina ögon är detta inte en sport utan arenan borde klassas som en brottsplats för misshandel. Hur kan ett civiliserat samhälle falla in i primitiva neandertalbeteenden och har dessa människor som utövar och tittar på ”sporten” alla hönsen hemma, de borde ha vård istället.

Sverige borde gå i täten när det gäller våld och fördöma och förbjuda aktiviteter där sparkar förekommer. Visst var jag intresserad av kampsporter när jag var ung men nu vet jag att jag inte förstod bättre. Det är samma sak med utövare och publik till dessa aktiviteter de förstår inte bättre och borde få hjälp att komma på bättre tankar.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv