Om webbplatsen | Kontakt

Problemet i trafiken är inte de sjuka utan det är de som är allt för friska!

Nu skall det bli hårdare tag mot de bilförare som har någon sjukdom som kan påverka bilkörningen. Det är helt fel väg att gå vi har tillräcklig lagstiftning idag. Det måste vara en läkare som gör den här bedömningen och det görs idag. När någon blir tillräckligt senil för att köra bil så griper de anhöriga in eftersom man mestadels är rädd om sina äldre. Blir det för mycket juridik i detta då kommer det att gå snett. Min erfarenhet är att då blir det fyrkantigt.

Problemet i trafiken är något helt annat och det är de som har för bråttom som orsakar olyckorna. Prova och kör husvagn får ni se. Tar man det lite lugnt i en korsning så vräker sig någon ut framför bilen med det tunga ekipaget. En färd på motorvägen visa att många inte kan hålla reda på var de har sin högra sida på bilen utan nästan tränger ut husvagnsekipaget på vägrenen. Omkörningar på landsväg där det är 75 m fri sikt är heller inte ovanligt.

Det är i den här grupperingen människor som har brått in i döden problemen i trafiken finns. Jag tycker man ska få köra 130 på motorvägar med vanliga personbilar men då måste chanstagarna bort från vägarna. Visst är det bra att vi får hjärtdonatorer men priset är för högt. Den här midsommarhelgen har minst 5 personer avslutat sina liv. Hade de tagit det lugnt och hållit avstånd då hade de kunnat gå till jobbet i morgon.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading