Om webbplatsen | Kontakt

Produktionen och operativ verksamhet den viktigaste!

Efter ett liv i både privat och offentlig verksamhet på ”verkstadsgolvet” som facklig företrädare och chef på gruppchefs- och högre nivå så är i mina ögon den operativa produktionen den viktigaste. Tyvärr har de oftast de lägsta lönerna och anställningsvillkoren och det är ett arv från industrialismens bardom på 1890 talet.

Idag hyllas lednings- och stödjande funktioner genom högre status och lön. Givetvis skall chefskapet ha en högre lön än de operativa. De stabsfunktioner som finns i myndigheter och företag har en underordnad roll om man jämför med produktion och operativ verksamhet och kan ha en lägre lön och status. Den synen kan till och med vara till gagn för verksamheten i dagens IT samhälle.

Operativ verksamhet är något helt annat idag och mer än det var i industrialismens barndom och skall behandlas därefter. Exempelvis är lokföraren viktigare än ledningscentralen och alla funktioner som finns där. Nu när alltfler av besluten kommer på den operativa verksamheten så är det där statusen och lönerna skall vara ledande.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv