Om webbplatsen | Kontakt

Prognoser eller utfall!

I ett normalt företag är lönen och anställningstryggheten oftast relaterad till ett utfall av produktion eller ett resultat. En ganska vettig utgångspunkt som merparten ställer upp på under sin yrkeskarriär. Vi vill ju inte som grekerna leva på luftresultat och lån.

En pensionär är dock beroende av prognoser som flera år i förväg bestämmer utfallet och produktionsresultatet. Det märkliga är att ingen uppföljning av prognosen äger rum så har konjunkturinstitutet prognostiserat ett minus då sjunker pensionen oavsett resultatet i finanserna.

De spår oftast minus som alla negativa så pensionerna sjunker med någon eller några procent vart och vartannat år oavsett det gått bättre för AB Sverige. Nedgångarna återhämtas aldrig så spiralen pekar hela tiden nedåt. Meteorologen en bättre spåman och han utvärderas dessutom jämt.

Det finns all anledning att sluta skälla på meteorologen, lite regn kan de flesta skydda sig emot men budgetprognoser finns det inga paraplyer för åtminstone inte del som inte har en avtalspension som är ett litet paraply i sammanhanget. Fallskärmar är ju paraplyer i kolossalformat och det är en helt annan historia.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv