Om webbplatsen | Kontakt

Proppen Orvar börjar dö!

Under 1980 talet och framöver fasade många över att 40-talisterna helt dominerade arbetsmarknaden. De var”brödtjuvarna” som tog alla välbetalda befattningar och bredde ut sig. Nu lämnar de sista resterna av denna förhatliga grupp arbetsmarknaden och de börjar dö i större omfattning. Den första generationen är 77 år i år och då börjar lie mannen skörda.

Jag tycker inte att det blivit bättre utan varje generation tar sitt ansvar och tidevarven kommer och går. Några iakttagelser som stör är att religion diskuteras mer nu än på sextiotalet och nya religioner som islam gör sitt inträde. Jag tror inte vi behöver mer religion utan mer humanism. En annan fläck är någon form av nymoralism dyker upp och den fria sexualiteten från 1960-talet tvingas in i några slags kokonger som inte 
är ok. 

Hashtaggen #metoo som är till för övergrepp används nu i sammanhang som istället handlar om normalt umgänge och respekt som faktiskt fanns på 1960-talet. Konflikthantering tycks ha försvunnit från dagordningen. Förr retades man nu blir man kränkt och ungar har alltid varit jävliga mot varandra ibland.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv