Om webbplatsen | Kontakt

Proppen ”Orvar” har släppt taget!

I år går 1949 års generation i pension därmed har generation ”proppen Orvar” lämnat fritt fram för nya karriärister. De lär inte bli bättre eller sämre men de nya makthavarna verkar inte bli mobbade på det sätt fyrtiotalisterna blev. Spärrbalongerna är borta från arbetsmarknade i stort men nu tycker man att de lever för länge och kostar för mycket. Hade någon uttryckt något liknande om en invandrargrupp då hade den kallats rasist.

Gör man bokslut över Orvars arbetsliv så tycker jag det blir godkännt. Vi har förvaltat det som en tidigare generation byggde upp. Det som inte får godkänt är min generations styrelseordföranden och verkställande direktörer i stora företag. De har både varit dåliga och slarvat bort många stora fina företag. Det verkar som handelshögskolans elever fullständigt misslyckats att förvalta de storföretag vi fick i arv. Det hade varit bättre att sätta långvägare på de högsta posterna.

Vi får hoppas att nya genier är på gång och vi får nya ericsson, Bolinder, Munktell med flera. Nu har vi bara Kamprad kvar och han är ju inte fyrtiotalist.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv