Om webbplatsen | Kontakt

Råd till yngre!

Dagens allmänna pensionssystem eroderar ner mot en mycket låg nivå som det kommer att vara omöjligt att överleva på om du inte bor mycket billigt och har tillgång till basföda. Utvecklingen går mot att du själv i god tid måste se till så att du klarar dig som pensionär.

Utgå från att den allmänna pensionen kan räcka till hyran och lågprismat och inget mer. Därefter kommer tjänstepensionen som är mycket viktig och välj arbetsplatser som har kollektivavtal annars måste du avsätta en tusenlapp i månaden till privat pension från 30 år.

Har du möjlighet att gå på gym eller annat som arbetsgivaren betalar så försök istället få arbetsgivaren lägga dessa pengar på en pensionsförsäkring och betala gymmet själv det är smartare. Avsätt pengar 12000 om året avdragsgillt till en privat pensionsförsäkring och ta bolag med låga förvaltningsavgifter som exempelvis Skandia eller Folksam.

Försök ha din bostad betald när du går i pension och extrajobba om du ligger under lägsta brytpunkten som är lite högre för pensionärer. Skaffa gärna en relativt ny bil när du närmar dig 70 år det blir sannolikt din sista och planera ekonomiskt för fem år i taget och från 80 år två år i taget

Några andra bekvämligheter är höj och sänkbar säng för att lindra värk och minskad rörlighet. En 50 tums TV är idealisk, ju sämre du ser dess närmare bilden kan du sitta. Försök häng med i den nya tekniken och var misstänksam. Beroende på inkomster och hur samhället utvecklas finns det ett oändligt antal varianter på dessa råd till en 30-50 åring.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv