Om webbplatsen | Kontakt

Reglera inte avlyssning av nätet!

Internet är det bästa som hänt i kommunikationshänseende under min livstid och friheten på nätet är det största tillskottet för demokratin. När nätet är fritt så finns självklart möjlighet för underrättelsetjänster att avlyssna. Den som inte begripit detta lever i fel tidsålder. Vill man vara hemlig så måste man kryptera, träffas enskilt eller ha en sk. brevlåda i skogen typ det spioner använder sig av. Det är svårt att skaka av sig en spanare men det går om man anstränger sig. Det finns tre sätt att skydda sig det är att bygga en mur runt sig, gömma sig eller vara maximalt offentlig.

Jag kan på min besöksstatistik se vem som öppnar den här hemsidan och den öppnas i länder och städer som jag helt saknar kontakt med men där finns faktiskt respektive länders underrättelsetjänster. Det gäller alla våra stormakter och är väl ingen märkvärdighet, jag vill ju att så många som möjligt tittar på hemsidan. Min hemsida saknar nog helt intresse för underrättelsetjänsterna så det är nog som när man trålar strömming, allt kommer med.

Jag blir så upprörd när jag ser politiker och samhällsdebattörer som inte kan sätta in internet i rätt perspektiv, ”det är som att stå på torget och snacka högt”. Internet är inte postverket där underrättelsetjänster också öppnade brev fastän ingen visste. Låt internet vara fritt vilket också innebär att information kan samlas in av både stater och enskilda. Är någon så dj-a dum att den använder internet eller mobilen när man vill att det skall vara oavlyssningsbart då bör den bosätta sig i Sarek, slänga datorn, mobilen och surfplattan.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv