Om webbplatsen | Kontakt

Reinfelts budskap ”Pensionär jobba tills du är 75 år och håll tyst”!

Jag blev mycket beklämd när jag lyssnade till en verklighetsfrånvänd föredetting Fredrik Reinfeldt. Han budskap inlindat i floskler var solklart arbeta till du är 75 år om du inte har råd att gå i pension tidigare och sluta gnäll. Det kommer inte att bli några höjningar av pensionerna pensionsöverenskommelsen ligger fast.

Byt gärna jobb i god tid innan pensioneringen så du kan försörja dig och må bra av att jobba. Det senare kan jag hålla med om eftersom alla mår bra av att ha något meningsfullt att göra. Problemet är ju att många är urless på jobbet när de är 65 år och vart hittar du ett påhugg i den åldern. I storstäderna kanske men i övrigt nästan omöjligt.

Vad jag förstår så har Reinfeldt rejält betalt för ett föredrag men det jag lyssnade till på Pensionsdagen var en tråkmåns som på känt floskelmaner bad pensionärerna dra dit pepparn växer och inte gnälla över den låga pensionen. Nej den killen hade inget att göra på en scen och berätta något intressant. Tråkig, dålig retorik och en dålig presentation av en fråga som egentligen handlar om längre livslängd vilket han inte fick fram

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv