Om webbplatsen | Kontakt

Religion är min paria i politik och juridik!

Det går kalla kårar utmed ryggen när jag hör på radio om religiösa partier och nu senast i Egypten. Jag kan inte förstå hur västerlandet kan ställa sig på samma sida som religiösa ledare som överför sin religion till juridik. Det är detsamma som att aktivt stödja en diktatur.

Erfarenheten visar på att det bara gör det värre i mellanöstern när västerlandet lägger sig i. I modern tid började det med Persien som i mina ögon var ett bättre land än dagens religiösa Iran. Nu är nästan två miljoner Syrier på flykt vore det inte bättre om de kunde vara kvar i sitt hemland utan inbördeskrig. Det kan inte vara jävligare än i ett flyktingläger.

Sannolikt är det bättre att jobba med den sittande ledningen för ett land och sakta men säkert jobba med förändringar. Kina är ett strålande exempel på ett land som sakta men säkert går framåt. En revolution i Kina skulle vara en katastrof både för dess befolkning och övriga omvärlden.

Långsam gammal traditionell svensk politik är den bästa utrikespolitiken. Revolutioner är tveksamma instrument som enbart ställer till ett helvete för den enskilde medborgaren.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv