Om webbplatsen | Kontakt

Riskkapitalister!

Vi behöver riskkapitalisternas kapital och det är förståeligt att de försöker undvika skatt om de kan inom ramen för det lagliga. Det är inte riskkapitalisterna vi skall angripa utan de undermåliga politiker och skattejurister som inte kan stoppa igen dessa lagliga möjligheter att undkomma skatt. I affärer är det det affärsmässiga och juridiken som gäller, skattemoral kan inte byggas in i detta system särskilt om affärerna är gränsöverskridande.

Vi har för svaga jurister som inte tillräckligt kan hantera svåra skrivningar som även måste vara gränsöverskridande. Det går att stoppa gränsöverskridande transaktioner om man vill. Det finns exempel på lagstiftning som klarar detta och vill man stoppa skatteflykt till exempelvis Luxemburg så går det. Ett problem är att våra byråkrater övertolkar EU:s lagstiftning som de är livrädda för eftersom de inte begriper hur den kan hanteras.

Ett strålande exempel på juridisk, politisk inkompetens är att utländska aktörer kan hantera våra svenska personnummer som de vill och PUL är satt ur spel.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv