Om webbplatsen | Kontakt

SAS, skota snabbt om till ett lågprisflygbolag!

Tiden i de fina salongerna är över för SAS och det finns många exempel på flygbolag som har ett bra koncept utan att bli så gnidgt småsnåla som Ryan Air. Mina ögon faller på German Wings som har moderna plan en bra service till mycket bra priser. Jag tror att det är den modellen av lågprisbolag SAS skall sträva efter och inte Ryan Air som i mina ögon blir dumsnåla mot passagerarna.

Skall SAS lyckas då måste många medarbetare och ledning helt skota om och bli något helt nytt. Som i alla gamla organisationer så sitter det mycket ”skit i väggarna”. Det är sällan som både arbetsgivare och fack orkar med den omställningen vilket jag har full förståelse för. Kanske går det om man tvingas lösa frågan på tre dagar och rycker bort den gamla organisationen likt en plåsterlapp på hårbeväxt hud.

Mitt tips är att modigt snabbt slakta den gamla organisationen och bygga upp något nytt på en vecka. Det blir problem men kloka människor kommer att lösa detta och det växer organiskt upp något bra om man har kunden för ögonen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv