Om webbplatsen | Kontakt

Sextionio!

Ja just det 69 nya lagar eller förändringar av gamla lagar blir det att hålla reda på efter halvårsskiftet. Den lagförändring jag mest välkomnar är att den, som utövat en synnerligen grov misshandel som inneburit ett allvarligt hot mot någons liv, blir dömd till minst fyra års fängelse. Det har varit på tok för låga påföljder för den här typen av brott. Det är bra att samhället börjar säga ifrån på skarpen när det gäller våldsbrott.

Hur många gånger har man inte läst om unga män som blivit så kraftigt misshandlade att de fått hjärnskador för livet och förövaren bara fått något års fängelse. Vi i Sverige är motståndare till våld och då skall vi också reagera kraftigt mot våld av vad slag det vara månde.

Förr slog man varandra på käften men man slutade när den en parten gick i däck. Nu fortsätter man att sparka offret så att det uppstår hjärnsvullnad med stora skador som följd. Den som utövar så grovt våld hör inte hemma på våra gator och i vårt samhälle utan skall låsas in och nu är det minst fyra år. Jag tycker det kunde ha varit sex år.

Det är också bra att preskriptionstiden tas bort för mord, dråp och terroristbrott m.m. tas bort.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading