Om webbplatsen | Kontakt

Sista Skriket!

Helt ofattbart att en tavla, Skriet av Munch kan säljas för 800 miljoner och vart är vi på väg. Nog skulle väl 800 miljoner göra bättre nytta i företagsverksamhet eller välgörenhet. Jag misstänker att den person som sålde tavlan inte heller var barskrapad. Det är bara att hoppas på att den här typen av konst blir helt ute så priserna blir normala.

Om jag nu gillade ett sinnessjukt skrik ut i universum så skulle jag fotografera ”Skriet” och hänga den på en vägg så jag kunde glo på den. Jag kunde också lägga den som öppningsbild på mobilen, surfplattan och televisionsapparaten och i elektroniska fotoramar. Förmodligen och förhoppningsvis blev jag betraktad som pervers vid ett sådant beteende.

Nu är det väl så att köpet av Skriet är ett alternativ till att ha pengarna i någon annan placering som kan bli föremål för konkurs eller myndighets ingripande. Att en konstälskare skulle ha så mycket pengar tvivlar jag på. Jag hade unnat konstnären några hundra miljoner när han levde i kollektivet utanför Paris tillsammans med flera kända svenska konstnärer.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv