Om webbplatsen | Kontakt

Själv!

Att vara själv är inte att vara ensam det är att hämta kraft för att kunna umgås. I mina yngre dagar kunde jag inte vara själv och det bidrog till att vänner och kära kunde ledsna men så är det att vara ”ensambarn” utan syskon man söker sällskap och närhet. I övermogen ålder känns det bara bra att få tid för återhämtning och få göra det man själv vill.

För min del har jag nog vant mig genom att bo i andra städer under 7 år i ettor och pendla hem. Idag kan man ju ständigt få sällskap på nätet där ON/OFF är skillnaden som man själv väljer. Visst är det en stor omställning på gränsen till katastrof att leva ett familjeliv till att leva ensam. Men det är skillnad på att vara ensam och vara själv, det senare är oftast ett frivilligt tillstånd.

Att vara själv, få reflektera är en kvalitetsstund som kanske de flesta behöver. Det verkar inte heller vara nödvändigt att vara ensam när kontaktannonserna vimlar förbi på nätet. Åtminstone så verkar det vara åtgång på skötsamma män med ordnad ekonomi. Hur det är på kvinnosidan har jag ingen uppfattning om men slutsatsen är densamma, ensam kan vara ett helvete men att vara själv är oftast ett himmelrike.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv