Om webbplatsen | Kontakt

Ska Fridolin sköta löneförhandlingarna i valrörelsen?

Det är med förvåning jag ser att Fridolin från MP nu stiger in i både lönerörelse och valrörelse, förenar de båda i en förhandling om lärarnas löner. Jag har inget emot att lärarna får högre löner om det kan finansieras. Men att gå ut med en generell löneökning på 10 000 kr i månaden för lärarna är till och med för mycket för mig.

Fridolin är i någon mening en arbetsgivare och kan bli en sådan på riktigt efter valet. I någon mån måste väl en löneökning vara relaterad till en prestation, det har i alla fall de arbetsgivare jag mött haft. Det har också varit min uppfattning. Att alla lärare skulle vara så duktiga att de skulle få 10 000 kr genereltt är ju skrattretande, ett antal är säkert det men absolut inte alla. Givetvis är lärarnas fackliga ledare jätteglada men de riskerar en pyrrusseger när politiken tar över lönerörelserna.

Nåväl det största hotet mot en väl fungerande lönebildning där alla fått en reallöneökning sedan 2000 är att politikerna lägger sig i lönebildningen. Det skrämmer mig att en sådan oansvarig politiker som Fridolin aspirerar på en ministerpost. Politiker som sätter löner kommer att föra in landet i ett ekonomiskt moras.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv