Om webbplatsen | Kontakt

Ska lastbilar skattas hårdare!

Lastbilen betyder mycket för samhällets utveckling. När något byggs oavsett det är hus eller maskiner, skörd, matvaror ja allt måste fraktas med en lastbil. Det är i princip omöjligt att leva ett anständigt liv utan lastbilar. Visst kan man använda tåg men lika förbaskat måste det ske frakter från tåget till någon annan plats.

Jag tror att det är samhällsskadligt att beskatta lastbilar hårdare den påverkar samhällsekonomin avsevärt. Möjligtvis kan de långväga transporterna över 200 km beskattas hårdare till förmån för tågtransporter.

Vi har en illojal konkurrens av utländska åkare som kör på helt andra villkor i Sverige. Dessa borde hållas efter bättre. Polisen är för släpphänta mot dessa åkare eftersom det är mycket omständligt att sätta dit dem. Enklare att arbeta med avgifter istället för brottsrubriceringar. Då är det bara att betala annars är det slutåkt.

Det mesta av dagens brott  i trafiken skulle kunna ersättas med höga avgifter så slapp vi kineseriet med böter. Rattfylleri skall givetvis vara brottsrubricerat.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv