Om webbplatsen | Kontakt

Skäms Sverige och Stockholm för Skåne och Skånetullen?

Idag var det stort pådrag i ekot om spritsmugglingen och det var Tullen i Göteborg som stod för pratet. I en bisats nämndes att det mesta av alkoholen som smugglas in i landet kommer in i södra Sverige. Av någon anledning får inte Skåningarna tala om att all införsel av alkohol av betydelse kommer in över Skåne. Den största delen av all narkotika som beslag tas i Sverige av myndigheter tull, polis alla kategorier beslagtas av Tullen i Skåne.

Det svenska tullverket måste ha ett av Sveriges sämsta informationsfunktion som inte klarar av att upplysa oss svenskar om att Tullen i Skåne svarar för det mesta av den narkotika och alkohol som beslagtas i Sverige. Det finns ingen narkotikabekämpande myndighet som beslagtar så mycket narkotika som Skånetullen gör. Varför Skåne tystas ner är för mig obegripligt.

Antingen handlar det om en okunnig informationsenhet eller så handlar det om att lägga locket på av politiska skäl. Det är dags att granska Tullens informationsverksamhet ur ett demokratiskt perspektiv. Jag förstår Skåningarna om de har dåligt förtroende för Stockholm, det har jag också fastän jag är Stockholmare i tredje generationen. Vakna politiker och myndigheter det finns faktiskt en värld utanför Stockholm och sluta mobba Skåne.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv